włoska restauracja Kraków centrum

Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może wskutek tego, że wykorzystane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne oraz właściwe dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także pyszne i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie jedynie smakują niesamowicie, ale również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja w Krakowie

Zerknij na kilka poniższych elementów, które stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie potrzebne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się podczas realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest obfita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine Krakow

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są idealne, lecz te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niesłychanie ważne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą oraz są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem i obniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.